Prim-Vol Trade Kft. » (Magyar) Gasztronómia

(Magyar) Gasztronómia

 

Cégünk által legkedveltebb ételek

  

 

Tartalomjegyzék

 

ELŐÉTELEK/SALÁTÁK

 TOJÁSSALÁTA BÍBORMÁRTÁSSAL

LEVESEK

„DEBRECENI SZÉKELYLEGÉNYEK PACALLEVESE”

GOMBÓC CSORBA TÓPARTI MÓDRA”

TÁRKONYOS HALLEVES

SÁRGADINNYE LEVES

SAVANYÚ NYELVLEVES

PACALLEVES SZLOVÁK MÓDRA

 

PÖRKÖLTEK

BIMBI FÉLE „FÜLES PACAL” (PACALPÖRKÖLT)

 

FŐÉTELEK/SÜLTEK

SLAMBUC FÜZES-TAVI MÓDRA

SLAMBUC HORTOBÁGY-SZÉLI KLASSZIKUS

PAPRIKÁS KRUMPLI FÜZES-TAVI MÓDRA

SÜLT OLDALAS FÜZES-TAVI MÁZBAN SÜTVE

BABOS CSÜLÖK

SAVANYÚ TÜDŐ

SZALONTÜDŐ

MITITEI, MICCS /KICSIKE/

DESSZERTEK 

 —————————————————————————————————————-

„DEBRECENI SZÉKELYLEGÉNYEK” PACALLEVESE

 

 

HOZZÁVALÓK 9-10 FŐ  RÉSZÉRE:

– pacal 2,50 kg

– répa 0,40 kg

– vöröshagyma 0,35 kg

– zeller 0,20 kg

– fokhagyma 0,10 kg

– bors (egész) 0,02 kg

– tejföl 0,25 kg

– ecetes paprika 0,25 kg (Gogosári, 3db felszelve)

– tojás 3,00 db

– liszt 0,075 kg

– ecet 10% ízlés szerint (erjesztett korpával lenne az igazi)

– só 0,03 kg 

ELKÉSZÍTÉS

A pacalt többször (legalább két lében, 2x20percig) elő főzzük. Majd kb. 5 órán keresztül főzzük vízben (azért egy kis pacal ízt hagyjunk benne). A zöldségeket gyufa vékonyságúra reszeljük. Amikor a lé felhabosodik, hozzátesszük a zöldségeket és 50 grammnyi egész fokhagymát. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. Miután a pacal megfőtt, leszűrjük és 0,5 cm x 4 cm–es darabokra vágjuk. Külön összekeverjük a lisztet a tojás sárgájával és a tejföllel. Lassan kavargatva beleöntjük a levesbe, majd hozzáadjuk a feldarabolt, főtt pacalt, az ecetet és 50 grammnyi összetört fokhagymát. Az ecetes paprikát megsütjük (kb. 5 perc), majd a levesbe tesszük és összefőzzük.

A leveshez tejfölt és vékony, ecetes, erős paprikát tálalunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

—————————————————————————————————————-

PACALLEVES SZLOVÁK MÓDRA

Pacal_szlovák_módra

HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE:

– 10 dkg             kolozsvári szalonna

– 60 dkg             marhapacal

– 3 db                vöröshagyma

– 3-4 gerezd       fokhagyma

delikát, finomliszt, só, bors, pirospaprika, kömény, majoránna

ELKÉSZÍTÉS

A tisztított, pacalt két három lében /sós/ készre főzzük, majd csíkokra vágjuk. Zsírban az apróra vágott szalonnát, vöröshagymát megpirítjuk . Kevés liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, beletesszük a pacalt, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott fokhagymát, majoránnát, Köményt adunk hozzá, lefedjük, és fél óráig főzzük.
Végül petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

—————————————————————————————————————-

SAVANYÚ NYELVLEVES

  

HOZZÁVALÓK:

– 1 kg sertésnyelv

– 4 babérlevél

– kb. 20 szem egész bors

– 10 gerezd fokhagyma

– 2 teáskanál só

– 5 dl tejföl

– 3 evőkanál liszt

– fél dl étolaj

– 1 evőkanál őrölt paprika.

ELKÉSZÍTÉS

 A nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd fokhagymát megtisztítunk, és azt is hozzáadjuk. Sóval ízesítjük, és fedő alatt egy órán át főzzük.

Amikor a nyelvek már átpuhultak, kiszedjük egy tálcára. A tejfölt egy deci vízzel hígítjuk, és a liszttel simára keverjük. A megmaradt fokhagymát apró darabokra vágjuk, és olajban megpirítjuk. Kevés őrölt paprikát szórunk rá, és azonnal félrehúzzuk, nehogy megégjen.

A fűszertartót és az egész fokhagymákat kiszedjük a levesből. A habarást néhány merőkanálnyi forró lével átmelegítjük, majd a fazékba öntjük. Felforraljuk, és a fokhagymás paprikával tovább ízesítjük.

Tálaláskor a nyelveket szeletekre vágjuk, erre merítünk a levesből. Pirítóssal kínáljuk. Teáskanálnyi tejfölt, ízlés szerint ecetet adhatunk még hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

 —————————————————————————————————————-

BIMBI FÉLE „FÜLES PACAL (PACALPÖRKÖLT)”

 

 

HOZZÁVALÓK (30-35 FŐ RÉSZÉRE, KENYÉRREL TUNKOLVA):

– nyers pacal 20 kg (nettó 13 kg)

– sertés fül 4 kg

– kolozsvári szalonna 2 kg

– hagyma 2,20 kg

– zsír 1,5 kg

– TV paprika 4 db

– paradicsom (nagy) 5 db

– erős paprika 2 db

– pirosarany 1 tubus (nagy)

– gulyáskrém 1 tubus (nagy)

– pirospaprika (por) 15 dkg

– Erős Pista 1 üveg

– vegeta 20 dkg

– fokhagyma 3 fej (nagy)

– kömény 2,5 dkg

– majoranna 2,5 dkg

– őrölt bors 2,5 dkg

– babérlevél 15 db

– egész bors 1 csomag

– só ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS

  A megtisztított pacalt tenyérnyi darabokra vágom, majd felteszem főzni. Hozzáadok három egész hagymát, két fej fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot.

Mikor a pacal 80% – ban megfőtt, hozzá adom a fület és 10 percig együtt főzöm. Ennél tovább főzni nem szabad, mert a fül szétfő.

Leszűröm és 1 cm x 5 cm-es csíkokra összevágom őket. Közben a kézilány  😀  kockára vágja a hagymát és 1 kg zsíron megfonnyasztja.

A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát (a maradék zsíron) egy külön edényben megsütöm.

A megfonnyasztott hagymára teszem a felvágott paradicsomot és paprikát, majd a pacalt a füllel, valamint a kolozsvári szalonnát (zsírjával együtt).

Ha a pörkölt egy kicsi vizet eresztett, hozzá adom a vegetát a pirosaranyat, a gulyáskrémet, a porpaprikát, a 2 db erős paprikát, és egy fél üveg Erős Pistát és felengedem vízzel úgy, hogy ellepje.

Mikor a pörkölt majdnem kész, teszek rá borsot, köményt és végül majorannát. Ízlés szerint sózom és beleteszem a maradék Erős Pistát.

Összefőzöm és tálalom. (A dietetikusom is ezt ajánlja :-D)

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

 —————————————————————————————————————-

SLAMBUC

HOZZÁVALÓK:

– 30 dkg kolozsvári szalonna

– 30 dkg füstölt szalonna

– 2 db paprika

– 3 db paradicsom

– só

– bors

– 1,5 kg kockára vágott burgonya /krumpli/

– 1 kg lebbencs tészta

– 1 db vas bogrács / nem rozsdamentes, nem zománcos /

– 1 db vas bogrács kanál

ELKÉSZÍTÉS

Szalonnákat felkockázom, háromnegyedig kisütöm, hagymát felkockázva hozzáadom és aranysárgára pirítom. A paradicsomot, paprikát apró kockára vágom /paradicsomról a héját leveszem/ és hozzá adom. Kis vízzel felöntöm és 0,5 órát főzőm. Kockára vágott burgonyát hozzá teszem, felöntöm vízzel hogy bőven ellepje. Amint felfő megízesítem. A burgonyát majdnem készre főzőm, újra ízesítem. A tésztát a tetejére rakom, /összetörve/ és kiegészítem vízzel, hogy épp ellepje és így főzöm lassú tűzön. Amint a tészta megfőtt összekavarom és elkezdem pirítani. Amennyiben a slambuc nem forog a bográcsban úgy tegyünk bele még egy kis disznózsírt, mert a zsírszegény slambucot nem lehet megforgatni, pirítani, csak kavargatni. Mikor úgy érezzük, hogy eleget pirítottuk, kész és lehet tálalni /mármint mindenki megy és szed a bográcsból/.

A krumpli és a lebbencs tészta arányát ízlés szerint változtathatjuk.

A tésztát megpirítva is beletehetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

—————————————————————————————————————-

MITITEI, MICCS /KICSIKE/

 mititei

HOZZÁVALÓK:

– 2 kg tarja

– 2 teáskanál őrölt feketebors

– 1 teáskanál őrölt köménymag

– 2 kávéskanál szódabikarbóna

– 5 teáskanál borsikafű

– 2 teáskanál kakukkfű

– 4-5 dkg, zúzott fokhagyma/4 teáskanál fokhagyma granulátum/

– 2 dl csontlé /ha nincs 2 teáskanál delikát/

– 1 kávéskanál cukor

– konyhasó (izlés szerint cca.2  teáskanál)

ELKÉSZÍTÉS

A tarját kétszer ledaráljuk majd alaposan összegyúrjuk a fűszerekkel. Beleteszem a szódavizet, csontlevet, mikor a hús felvette, beleteszem a szódabikarbonát és péppé dagasztom /géppel könnyebb/. Legalább három órát pihentetem, majd vizes kézzel kis kolbászokat formázzunk és faszenes gríllen megsütjük, de ne szárazra. Mustárral és puha kenyérrel fogyasztjuk.

/ Ha nem lenne elég puha, tegyünk bele még egy kis szódabikarbónát./

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

  ———————————————————————————————————-

SLAMBUC HORTOBÁGY-SZÉLI KLASSZIKUS

 SLAMBUC HORTOBÁGY-SZÉLI KLASSZIKUS

 Étvágytól függően: kb 20 főre

 Elkészítési idő: 1.5 – 2 óra

HOZZÁVALÓK:

– 1 kg fehér sós szalonna                            

– 2 kg lebbencs tészta

– 4  kg  burgonya

– só

– sertészsír

– 1 db vas bogrács

– 1 db vas bogrács kanál

– kondi (erő)

– kitartás

ELKÉSZÍTÉS

 A szalonnát felkockázzuk, aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel hogy ellepje. Amíg felfő megízesítjük ( kissé sós legyen a lé). A burgonyát kb 50% -ra készre főzzük, majd a tésztát összetörve a tetejére rakjuk. A vizet pótoljuk, hogy ellepje és így lassú tűzön tovább főzzük, míg az összes lé el nem fő . (Nyugodtan várunk, nem kavarjuk, nem forgatjuk,  gyűjtjük az erőt). Amint elfőtt az összes lé alaposan összekavarjuk, és elkezdjük pirítani.  A tűzön élénkítünk egy kicsit, elővesszük a kondit ( az összes anyag közel 8 kg) és megpróbáljuk megfordítani. Amennyiben az elején a slambuc „nem akar” megfordulni, tegyünk bele még egy kis sertészsírt. Ha sikerül, már csak a kitartást kell hozzá adni, ugyanis a hagyomány szerint 33 szor kell megfordítani. Ami igaz is, ekkor lesz a teljes terjedelmében „slambuc” állagú.  

Jó étvágyat kívánunk!

 Ugrás a tartalomjegyzékre

———————————————————————————————————-

SAVANYÚ TÜDŐ

 

HOZZÁVALÓK:

– 60 dkg sertés- vagy borjútüdő

– 1 db szív

– 1-2 szál sárgarépa és petrezselyem

– 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír

– 2 dkg liszt

– 1 dkg cukor

– 1 dl tejföl

– ecet

– citrom

– babérlevél

ELKÉSZÍTÉS

 A tüdőt egy nagy fazék vízben felfőzzük, amíg nyers színét elveszíti. Kivesszük, hideg vízbe tesszük és 5-6 cm-es csíkokra vágjuk. A hörgőktől megtisztítjuk. Újból feltesszük annyi sós vízben főni, hogy jól ellepje és puhára főzzük. Tegyük bele a zöldséget egészben (amit később kiveszünk belőle), 1,5 babérlevelet, meg 1/2 citromhéjat. A zsiradékból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a tüdőt, jól felforraljuk. 1 dkg pirított cukorral; ecettel vagy citromlével ízesítjük és tejföllel tálaljuk. Zsemlegombócot adunk hozzá

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre 

———————————————————————————————————-

PAPRIKÁS KRUMPLI

HOZZÁVALÓK:

– 20 dkg kolozsvári (húsos) szalonna

– 3 nagy fej vöröshagyma

– 1 fej fokhagyma /¾ része/ apróra vágva

– 1 csipet köménymag

– 1 evőkanál pirospaprika

– 1 evőkanál Piros Arany

– 1 zöldpaprika

– 2 paradicsom

– 1,5 kg tisztított krumpli

– 30dkg jóízű szárazkolbász

– só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában aranysárgára pirítjuk a finomra összevágott hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a Piros Aranyat, a végén pirospaprikát. Összekeverjük és és kevés vízzel felöntjük,beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot,borsot, és fözöm 0,5 – órát. A hosszú cikkekre vágott krumplit és a kis darabokra vágott kolbászt bele tesszük és felöntjük vízzel hogy épp ellepje,5 perc főzés után készre ízesítem /só, bors, ¼ fokhagyma, kömény/, majd lassú tűzön készre főzöm.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre 

  —————————————————————————————————————-

SÜLT OLDALAS FÜZES-TAVI MÁZBAN SÜTVE

HOZZÁVALÓK:

– 2 kanál fokhagyma granulátum

– 1,5 kanál Erős Pista

– 2,5 kanál méz

– 4 kanál majonéz /univer/

– 4 kanál kefir

– 1,5 kanál delikát

– 1 csapot kávés kanál bors

– 1 dl víz

– 2,5 kg oldalas /húsos/ v. malac

ELKÉSZÍTÉS

 A fokhagyma granulátumra ráöntöm a vizet és várom hogy bedagadjon /3 perc/, közben kevergetem, majd a többi összetevőket is belerakom, összekeverem, majd 10 percet pihentetem /az ízek meg küzdenek egymással/.

A húst mosás és szárítás után bekenem az így elkészítet anyaggal, ezt követően hűtőben

2-4 órát pihentetem /éhség függvénye/.

A pihentetés után tepsibe teszem, 3 dl vízzel felöntöm, fóliával letakarom és a 200 C°-ra előmelegített sütőbe teszem és cca. 1,2-1,5 órát párolom, majd kiveszem és a maradék mázzal bekenem és barnára sütöm /30-40 perc/, fólia nélkül.

Ugyanezt lehet kemencében is sütni, azonban a kezdeti hőfokra nagyon figyeljünk! Egy 300 C°–ra fűtött kemence éget./Kemencében való sütést akkor ajánlom, ha van idő lassan felfűteni/

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre 

  —————————————————————————————————————-

BABOS CSÜLÖK 

HOZZÁVALÓK:

– 1 db nagyméretű h csülök /gyors pácolt/

– 0,5kg száraz bab

– 3 db nagy fej hagyma

– 2 db paprika

– 3 db paradicsom

– só, bors, őrölt kömény, por paprika,

ELKÉSZÍTÉS

 A babot min. 12 órára beáztatom, majd lassú tűzön puhára főzöm/úgy 3 óra/só nélkül.

A csülköt bő vízben elő főzöm úgy fél óra / sótalanítom / utána kiveszem, kicsontozom és felkockázom.

Hagymát felkockázom, zsírban felteszem fonnyasztani,aranysárgára sütöm ,majd hozzáteszem a por paprikát /2 kanál /, hozzá teszem a kockázott csülköt a csonttal együtt ,és felengedem vízzel, hogy ellepje.

Beleteszem a paprikát és paradicsomot felkockázva, felízesítem a fűszerekkel.

A sóval vigyázzunk, mert a csülök sója becsaphat.

Háromnegyed fővésnél a babot beletesszük és együtt főzzük lassú tűzön készre főzzük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

—————————————————————————————————————-

SZALONTÜDŐ

 SZALONTÜDŐ

HOZZÁVALÓK:

– bő 1 kg sertéstüdő és szív vegyesen
– 2 vöröshagyma
– 4-5 szem fekete bors
– 2 babérlevél
– só
– 4 evőkanál olaj
– 1 evőkanál cukor
– 1 púpozott evőkanál liszt
– 1 nagyobb gerezd fokhagyma
– 1 mokkáskanál pirospaprika
– 1 ecetes uborka
– 1 evőkanál kapribogyó (el is maradhat)
– 1 gerezd citrom
– 1 evőkanál mustár
– fél mokkáskanál őrölt bors
– 1 kiskanál ecet
– 1 dl tejföl

ELKÉSZÍTÉS

 A tüdőt meg a szívet megtisztítjuk – a hártyákat, a zsírt, a hörgőket lefejtjük róla -, és a lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Az egyik hagymát megmossuk, héjastól félbevágjuk, és az egész borssal meg 1 babérlevéllel a tüdőhöz adjuk, megsózzuk, majd lefödve, kis lángon jó 1,5 óra alatt puhára főzzük (kuktában 1 óra alatt kész). A levéből kiemeljük, kisebb hasábokra vágjuk. Az olajon a cukrot világosbarnára pirítjuk, majd a liszttel tovább sütjük. Ekkor kerül bele a másik hagyma is, amit lereszeltünk, valamint a zúzott fokhagyma meg a babérlevél. A tűzről levéve pirospaprikával megszórjuk. A tüdő főzőlevéből kb. 4 decit rámerünk, kevergetve simára, mártás sűrűségűre forraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés főzővízzel hígíthatjuk. A vékony csíkokra metélt uborkát, a kapribogyót meg a citrom lereszelt héját és levét hozzáadjuk. A mustárral, a borssal, az ecettel ízesítjük, a tejföllel dúsítjuk, végül az összevágott belsőségeket is beleforgatjuk. 4-5 percig forraljuk. Zsemlegombóc illik köretnek hozzá. 

Jó étvágyat kívánunk!

 Ugrás a tartalomjegyzékre

—————————————————————————————————————-

GOMBÓC CSORBA TÓPARTI MÓDRA

HOZZÁVALÓK:

 –  3 szál répa

–  3 szál petrezselyem

–  1/3 karfiol

–  ¼ zeller

–  2 db burgonya

–  1  fej hagyma

–  Ecet

–  Citromlé

–  Tejfel

–  40 dkg darált hús

–  2 kanál liszt

–  5 szál lestyán

–  5 dkg rizs

ELKÉSZÍTÉS

 

 Zöldséget felkarikázom, burgonyát felkockázom, a karfiolt kis darabokra töröm és felteszem vízzel főni /2,5 l/ és felízesítem /só, bors, 2 szál lestyán /

Gombócot elkészítem, a darált húst 2 kanál lisztel, az egy fej apróra vágott hagymával, rizzsel, sóval, borssal összekeverem és kis gombócokat formázok belőle.

Fél fővésnél a gombócokat a levesbe teszem és lassú tűzön főzöm. A vége felé a maradék 3 szál lestyánt is beleteszem. És 5-7 percig főzöm.

/Lassan forraljuk, hogy a gombócok ne főjenek szét/

Tejfellel behabarom, az ecettel és a citromlével besavanyítom és felforralom, utána tálalom.

Variációk:

– 1 ugyanez csak tejfel nélkül

– 2 ugyanez tejfel nélkül + 1 l paradicsomlé

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre 

—————————————————————————————————————-

SÁRGADINNYE LEVES

HOZZÁVALÓK:

 – 2 közepes sárgadinnye

– 1 liter tej

– 1 dl tejszín

– porcukor

– őrölt fahéj

– vaníliás cukor

– citromlé

– 2 evőkanál durvára vágott mandula

ELKÉSZÍTÉS

 A sárgadinnye külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük és cikk-cakkban kettévágjuk. A négy fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévágóval, részben evőkanállal kikanalazzuk. A formás gömböcskékből félliternyit félreteszünk a többi dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és néhány csepp citrommal ízesítjük. Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk és megszórjuk durvára vágott mandulával.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

—————————————————————————————————————-

TÁRKONYOS HALLEVES

HOZZÁVALÓK:

– 60 dkg. szálkamentes halfilé

– 2 fej vöröshagyma
– 5 dkg. vaj
– 1 zellergumó
– 3 sárgarépa
– 3 fehérrépa
– 1 ek. liszt
– 4 húsleves kocka
– 1 tk. tárkony
– 1 tk. borsikafű
– 2 ek. tárkonyecet
– 2 natúr Camping sajt
– 1 tojás
– só, bors

ELKÉSZÍTÉS

 A halat kb. 1 cm-es kockákra darabolom, sózom, borsozom és félreteszem. Vajon megfonnyasztom a hagymát, és beleteszem a nagyon apróra kockázott répát, zellert, fehér répát. Fedő alatt párolom saját gőzében, 4…5 perc alatt megpuhul. A végén rászórom a lisztet, és enyhén felpirítom. Felöntöm húslével, és ha felforrt, beleteszem a halat. Pár perccel a vége előtt belerakom a tárkonyt és a borsika füvet, Ha kész, a Camping sajtot elkeverem a tojás sárgájával, és a levest besűrítem vele. Tálaláskor tárkony ecettel savanyítom. Pirítóssal az igazi!!!

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre

———————————————————————————————————-

TOJÁSSALÁTA BÍBORMÁRTÁSSAL

HOZZÁVALÓK:

– 1 nagy fej lilahagyma

– 2 dl. tejföl
– 2 dl. majonéz
– 12 db. tojás
– 3 ek. kechup
– 2 tk. Édes Anna v. Erős Pista
– 1/2 dl. sűrű paradicsomlé
– 2 tk. fűszer paprika
– só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat keményre főzöm, és feldarabolom darabonként 6…8 szeletre. A hagymát nagyon apróra felkockázom és elkeverem a többi hozzávalóval. Fél napig érdemes állni hagyni.

Jó étvágyat kívánunk!

Ugrás a tartalomjegyzékre